Hiszünk a segítség erejében

Emlékszik, hogy néha milyen kilátástalannak éljük meg helyzetünket egy egészen hétköznapi zökkenő esetén és hogy milyen távolinak érezzük a megoldást egy kisebb problémánál? Gondoljunk bele abba, hogy a nehézség mekkorának tűnhet, amikor nincsen fedél a fejünk felett. Olyan távoli a cél, olyan reménytelenül hosszú és göröngyös az út, hogy ilyen esetben egy rászoruló csak segítséggel tud elindulni is rajta.

Küldetésünk, hogy nappali melegedő szolgáltatási körén és intézményi keretein túlmutatva segítséget nyújtsunk hajléktalan és/vagy szociálisan rászoruló személyeknek az alábbiak formájában.

Élelmezés

Célunk minőségi, tápértékben gazdag ételt biztosítani azoknak is, akiknek nem áll módjukban mindehhez hozzájutni.

Munkába állás

Támogatjuk azokat a hajléktalan embereket, akik szeretnének kitörni ebből az élethelyzetből és újra munkába állni.

Tanfolyamok

Hamarosan! Tervünk a jövőben olyan célirányos tanfolyamokat, képzéseket indítani, amivel fejleszteni, motiválni tudjuk és esélyt adni a jobb munkalehetőségek elérésére.

Lakhatás

Támogatjuk azokat a hajléktalan embereket, akik már munkával rendelkeznek és szükségük van normál lakhatási körülményekre, hogy hosszútávon képesek legyenek megtartani az állásukat.

Rólunk

A Golgota Ellátó munkatársaiként a mindennapok során szembesültünk azzal, hogy a nappali melegedő szolgáltatásain túlmenően is tudnánk és szeretnénk segítséget nyújtani a hozzánk fordulóknak. A segíteni vágyás cselekvéssé formálódott és 2021. évben létrehoztuk a Mentés Másként Alapítványt.

ALAPÍTÓ OKIRAT

Máté István

kuratóriumi elnök

„A legnagyobb legyen olyan, mint a legkisebb, és aki az élen jár, legyen olyan, mint aki szolgál.”

Kapitány Edina

kuratóriumi tag

„Az élet egyik legszebb kárpótlása az, hogy egyetlen ember sem tud őszintén segíteni egy másikon anélkül, hogy ne segítene ezzel saját magán is.” – Ralph Waldo Emerson

Dömötör Zoltán

kuratóriumi tag

„Fontos, hogy tudd, mikor segíthetsz és hogyan segíthetsz, és mikor egyiket sem tudod, fontos, hogy ne okozz kárt.”

Keleti Gábor

kuratóriumi tag

„Az igazság az, hogy a múlt nem jósolja meg a jövőt, de mi úgy csinálunk, mintha, és ezzel a jövőt olyanná csináljuk, mint a múlt volt. A lehetőség az, hogy valakinek a segítségével, aki már erre rájött, újra lehet kezdeni az életet.” – Feldmár András

Váci Gergely Viktor

kuratóriumi tag

„A talentumaink, Isten parancsa szerint kamatoztatunk kell és azt gondolom méltatlan, ha ezt csak a saját javunkra és hasznunkra tesszük.”

Molnár Szilvia

támogató munkatárs – pszichológus

„Számomra a segítség olyan, mint a lélegzetvétel: belégzés-kilégzés, az adni és kapni egyensúlya.”

Kocsis Tóth Ildikó

kommunikációs munkatárs

„A segítségnek ezer arca van. Hiszem, hogy a segítség nem egyenlő a pénzzel, hanem segíteni akarással, odafordulással lehet.”

Változtasson meg még ma egy életet!

Amíg a szegénység, az igazságtalanság és az egyenlőtlenség fennáll, egyikünk sem nyugodhat meg igazán. Nem kell sok ahhoz, hogy megváltoztasson egy életet, mi azért dolgozunk, hogy ez a változás pozitív és maradandó legyen.

TÁMOGASSA MUNKÁNKAT