Lajos

Támogatás: 80.000.-

Véglegesített munkaszerződéssel rendelkezik. 2022.02.01.-től a BKV-nál dolgozik takarítóként. (Libegőt takarít)

A Covid járvány kezdete óta kliense az Ellátónak. Néhány évet töltött az Emberbarát rehabilitáción, függőként. Barátja lakásában lakik. Mivel van újra munkája és ebből már tudja fizetni lakhatását, illetve a tartozásait. Jelenleg egyedülálló. Elmondása szerint birka jellemű, a végsőkig elvisel, nem tesz ellene, inkább szenved. Korábban rendszeresen járt foci meccsekre, ma már csak fotelből nézi a meccseket. Lajos szereti a munkáját, hosszú távon is szeretné végezni és igyekszik rendezett életet élni.

Amiben tudtuk segíteni:

 • bérlet
 • Telefonfeltöltés
 • Élelmezés (reggeli, ebéd, vacsora)
 • Munkacipő

Lajos a támogatás alatt végig munkában állt és jelenleg is megvan az állása.

György

Támogatás: 80.000.-

Autóbuszvezető munkakörben dolgozik, 2022.02.28.-tól. Egy évig maradnia kell mert tanulmányi szerződése van. Jelenleg egy átmeneti szállón lakik, ahol 6 hónapig tartózkodhat, de albérletbe szeretne költözni és ha sikerül tartania az általunk javasolt megtakarítási stratégiát, akkor lesz is rá esélye. Eredeti végzettsége építész, elvált. A Covid járvány kezdete óta kliense az Ellátónak. Inkasszó volt a bankszámláján, mivel van tartozása. Feladata volt felkutatni, hogy miért és ki inkasszálta és kérnie kellett rá részletfizetést, ezért mi vállaltuk az inkasszó megszüntetésének a díját.

Amiben tudtuk segíteni:

 • Bérlet
 • Élelmezés (reggeli, ebéd, vacsora)
 • Tartozás támogatás

György a támogatás alatt végig munkában állt és jelenleg is meg van az állása és jelentős összegű megtakarítása van, előtakarékosságba kezdett a következő lépés, célja megvalósítása érdekében.

Róbert

Támogatás: 80.000.-

Véglegesített munkaszerződéssel rendelkezik 2022.02.09.-től, hulladékosztályozó munkakörben dolgozik. A munkahely a béren kívül biztosít neki bérletet és telefont.

A Covid járvány kezdete óta kliense az Ellátónak. Egy átmeneti szállón él, ahol fizeti a havidíjat. Hosszú távon szeretne dolgozni és terve, hogy minél előbb ebből albérletbe költözhessen. Jelenleg egyedülálló. 2021 nyara óta lett hajléktalan, korábban mindig lakásban, normál körülmények között élt. Az élettársával szétváltak és mivel neki volt lakása, így mennie kellett. Mivel nem tartja kapcsolatot szülőkkel és testvérével, nincs kapcsolati tőkéje.

Amiben tudtuk segíteni:

 • Élelmezés(reggeli, ebéd, vacsora)
 • Tisztasági csomag
 • Első részlet kifizetés

NAV felé van tartozása, erre kellett kérnie részletet, amiért cserébe adtuk a tisztasági csomagot és ha a megkapott részletből az elsőt álltuk.

Róbert a támogatás alatt végig munkában állt és jelenleg is meg van az állása.

László

Támogatás: 100.000.-

2022.02.01.-vel kezdett mosogatóként dolgozni a Honvéd Kórházban.

Salgótarjánból jött fel Budapestre a munkalehetőség miatt. Hosszú távon szeretne dolgozni és terve, hogy a tartozásokat is rendezze. Minél hamarabb el akar költözni a szállóról, mert klienstársai lehúzzák cigivel, kajával. Szabadidejében szeret a természetben lenni, illetve van lehetősége kertészkedni, amivel plusz pénzt tud keresni.

Jelenleg egyedülálló és egy albérletben szobát bérel, aminek az első havi díját fizettük, heti bontásban. A főbérlővel az Alapítvány is szerződést kötött, hogy László első hónap lakhatásának a díját mi fizetjük heti bontásban.

Amiben tudtuk segíteni:

 • Bérlet
 • Lakhatási támogatás

László a támogatás alatt végig munkában állt és jelenleg is megvan az állása.

Változtasson meg még ma egy életet!

Amíg a szegénység, az igazságtalanság és az egyenlőtlenség fennáll, egyikünk sem nyugodhat meg igazán. Nem kell sok ahhoz, hogy megváltoztasson egy életet, mi azért dolgozunk, hogy ez a változás pozitív és maradandó legyen.

TÁMOGASSA MUNKÁNKAT