1. Biciklitúra Szentendrére

  • 2022.04.14.

Az Alapítvány fontosnak tartja azt, hogy a hajléktalanok is lássák meg azt, hogy a szabadidő értelmes eltöltése jelentős életminőség javulást okozhat, valamint ennek megtapasztalása erős motivációs hatást gyakorolhat a visszaintegrálódásra. Így ennek a célnak az eléréséhez elindította a Tölts egy kis szabadidőt hajléktalanokkal programsorozatát, melynek első állomása volt ápr.14.-én az I.Biciklitúra volt Budapest-Szentendre útvonalon.

A Golgota Nappali Melegedő két munkatársa és négy kliense egy biciklikölcsönzőből bérelt kerékpárokkal eltekert Szentendrére, majd kis városnézés után visszatekertek Budapestre.

A túra céljai többek között, hogy kiemeljük a hajléktalanokat abból a környezetből, amiben napi szinten benne vannak. Valamint, hogy a szabadidejüket értelmesen töltsék el, különben valamelyik nappali melegedőben lennének. Így talán ez plusz motivációt is jelenthet, hogy változtassanak az életük körülményein. Ezt a túrát meghirdettük és nyilvánossá tettük bárki számára, aki csatlakozni szeretett volna civilként a kezdeményezéshez. Az eseménnyel a célunk a társadalom érzékenyítése a hajléktalanok felé, illetve hogy alakuljon ki kapcsolat civil emberek és rászorultak között.

Az esemény az Alapítvány szervezésében és támogatásával valósult meg

Vissza a hírekhez

Változtasson meg még ma egy életet!

Amíg a szegénység, az igazságtalanság és az egyenlőtlenség fennáll, egyikünk sem nyugodhat meg igazán. Nem kell sok ahhoz, hogy megváltoztasson egy életet, mi azért dolgozunk, hogy ez a változás pozitív és maradandó legyen.

TÁMOGASSA MUNKÁNKAT